Σάββατο, Σεπτεμβρίου 02, 2006

ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΤΗ ΣΚΑΛΑ

Το 1999 κυκλοφόρησε η συνεργασία Μικρούτσικου-Παπακωνσταντίνου και ενός νέου στιχουργού του Οδυσσέα Ιωάννου.Το έργο παίχτηκε αρκετά από τα ραδιόφωνα και κάποια τραγούδια του (2-3) γίναν επιτυχίες, ενώ μάλλον άξιζε ακόμα καλύτερης τύχης.

Οι δύο πρώτοι είχαν ξανασυνεργαστεί παλιότερα στο δίσκο "ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ" σε ποίηση Νίκου Καββαδία, στο "ΟΛΑ ΑΠΟ ΧΕΡΙ ΚΑΜΜΕΝΑ" σε στίχους του Κώστα Τριπολίτη και στις "ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ". Ο δίσκος αυτός θα έλεγα ότι είναι το απαύγασμα της εμπειρίας και των δύο από την πολύχρονη παρουσία τους στα μουσικά δρώμενα του τόπου. Πενηντάρηδες περίπου τότε και οι δύο, κατάφεραν να παρουσιάσουν έναν εξαιρετικά επιμελημένο δίσκο, με φρέσκια και ζωντανή μουσική, με ηλεκτρικό ήχο που και οι δύο αγαπούν, ωραίο και σύγχρονο στίχο από τον Οδ. Ιωάννου, οι στίχοι του οποίου, αν δεν κάνω λάθος, για πρώτη φορά κάλυψαν έναν ολοκληρωμένο δίσκο.

Ο δίσκος περιέχει 14 τραγούδια, τα οποία όλα ακούγονται ιδιαίτερα ευχάριστα και κάποια από αυτά τα θεωρώ "μεγάλα τραγούδια" :
ΜΙΚΡΕΣ ΝΟΘΕΙΕΣ
Ποτέ του δεν κατάφερε να βγει σε μια λιακάδα
και ζει ό,τι περίσσεψε από ένα σκάρτο ποιήμα
το πρωινό ξυπνά με μια βαριά ζαλάδα
και λέει πως τον ξύπνησε ένα μεγάλο κύμα...
Κρεμάει τις αφίσσες του στα παράθυρά του
κρύβει το φως, μα κρύβει κι όλα τ' άλλα
γιατί το μόνο που λαχτάρησε ως λάφυρά του
είναι μια θάλασσα να φτάνει ως τη σκάλα...
Βάζει σημάδια με στυλό πάνω στον τοίχο του
μετράει το ύψος του, που πόντο-πόντο χάνει
μα κάθε βράδυ, όταν βγαίνει απ΄τον ύπνο του
στέκεται όρθιος και τρυπάει το ταβάνι
ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ ΠΩΣ ΦΕΥΓΕΙ ΓΙΑ ΤΑΞΙΔΙΑ
ΠΩΣ ΜΠΑΙΝΕΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΠΑΛΙΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΗΞΕΡΕ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΘΑ΄ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ
ΑΛΛΑ ΤΙ ΝΟΗΜΑ ΕΧΕΙ Τ' ΟΝΕΙΡΟ ΧΩΡΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΝΟΘΕΙΕΣ
ΜΟΥΣΙΚΗ
Ο Μικρούτσικος είναι σπουδαίος μουσικοσυνθέτης. Ολες του οι δουλιές όταν εκδίδονται αποτελούν "μουσικό γεγονός". Στο δίσκο αυτό χρησιμοποιεί τα προσφιλή του στοιχεία από τη jazz και τη rock μουσική, που χαρακτηρίζουν σχεδόν όλα τα έργα του από το ξεκίνημα του μέχρι και σήμερα. Θα προσθέσω ότι έχει δαιμονισμένα κέφια σ' αυτό το δίσκο, που φαίνεται και στην ενορχήστρωση. Γλυκιές rock μελωδίες, εναλάσσονται με σκληρές ροκιές, βιολιά, σαξόφωνα και ηλεκτρικά "βαράν" εναρμονισμένα τέλεια, οδηγώντας σ' ένα υπέροχο ακουστικό αποτέλεσμα. Σε κάποια τραγούδια προσπαθεί βέβαια να πιάσει το "κλίμα" Παπακωνσταντίνου, για να αποκτήσει πρόσβαση στο κοινό του τραγουδιστή, χωρίς πάντως ν' αφαιρεί πολλά από το προσωπικό του στυλ. Στα μεγάλα "συν" του συνθέτη, η αυστηρή επιλογή στίχων και με τον Οδυσσέα Ιωάννου σίγουρα δικαιώνεται.
ΣΤΙΧΟΙ
Ο Ιωάννου είναι η έκπληξη του δίσκου. Ωραίοι στίχοι, απόλυτα ενταγμένοι στη σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα. Καταπιάνεται με τη νεολαία -άλλωστε είναι και κατά πολύ νεότερος από τους άλλους δύο- (Τα έφηβα γεράκια , οι καταδότες) με τρόπο που δεν νουθετεί, ούτε κριτικάρει, με τις παλιότερες γενιές σε διάφορες εκδοχές τους ( Μικρές νοθείες, Το τρένο, Η ζωή των άλλων, Πιτσιρικάς, Γιατί να μην κεράσω, Τα πιο καλά τραγούδια μας).
ΤΟ ΤΡΕΝΟ
Το τρένο ερχόταν απ΄το βορρά
στο νότο πήγαινε στην Αθήνα, σφύριζε πάντοτε μια φορά
κι εμείς μετρούσαμε κι άλλο μήνα
Με τα παράθυρα φωτισμένα, σαν φιλμ που τρέχει
και δείχνει εσένα
ξένος στους ξένους, βία εφηβείας, σινεμασκόπ της επαρχίας
Είκοσι μέτρα από το σύρμα και μια ζωή απ΄τη ζωή
ο Χάρης βλέπει το φως σαν κύμα
Η ΝΑ ΠΝΙΓΕΙ Η ΝΑ ΚΑΕΙ
ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΣΕΡΝΟΝΤΑΙ ΤΡΕΝΑ
ΥΓΡΑ ΒΑΓΟΝΙΑ ΑΛΜΥΡΙΣΜΕΝΑ
ΚΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΝΥΧΤΑ
ΨΥΧΟΥΛΑ ΜΟΥ ΑΡΡΩΣΤΗ ΑΠΟΨΕ ΡΙΧΤΑ
Σαν να περνάει από ναρκοπέδιο
εκεί που φτύνουνε οι σκοποί
Ο ΧΑΡΗΣ ΣΑΝ ΚΙΝΟΥΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ
ΑΝΑΤΙΝΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΖΕΙ
Τρεις μέρες γλύτωνε, Τετάρτη έφευγε
μέχρι το Σάββατο τον είχαν φέρει
πώς το φαντάστηκε σκουπίδι φύτρωνε
στο πρώτο του άψυχο καλοκαίρι
Μέρες παλεύανε για να του πάρουν
ένα του γέλιο να μας γλυτώσει
κανείς δεν τόλεγε μα όλοι φοβόντουσαν
ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΤΟΥ ΕΜΑΣ ΣΚΟΤΩΣΕΙ
Δεν πίστευε πως κάποτε όλα αυτά θα τέλειωναν
βουνά από μερόνυχτα υψώνονταν μπροστά του
μόνο σε μια ζεστή αγκαλιά στο γρήγορο όνειρο του
ΠΗΓΕ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑ ΕΧΑΣΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ
Σταμάτησε να μας κυττά μόνο τους τοίχους σκάλιζε
και το μυαλό του τάιζε στα άγρια θηρία
πολύ δε θέλει να δεις το θάνατο στ' αστεία
ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Στα " ερωτικά" μάλλον μου θυμίζει Τριπολίτη, κορυφαίο η "Βασίλισσα", χωρίς να διαθέτει το ρηξικέλευθο και οξύ του ύφος. Δεν γράφει ρομάντσα (ποιός ο λόγος άλλωστε να το κάνει αυτό σήμερα?), είναι όμως ιδιαίτερα ατμοσφαιρικός.

ΕΡΜΗΝΕΙΑ
Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου στο είδος του είναι σπουδαίος ερμηνευτής. Οσες φορές κατάφερε να κάνει δίσκο με συνθέτη της προκοπής, ανέδειξε τις μεγάλες ερμηνευτικές του ικανότητες. Δυστυχώς όμως, όπως και οι περισσότεροι τραγουδιστές, στο μεγάλο άγχος του να είναι στην επικαιρότητα, για χάρη του εφηβικού και μετεφηβικού προσωπικού κοινού του και να βγάζει σε τακτά χρονικά διαστήματα δίσκους κατ' επιταγήν της εταιρίας του βέβαια , κατέφυγε σε μια σωρεία πανομοιότυπων δίσκων, σε μουσικές κυρίως παλιών ροκάδων φίλων του μουσικών, με μετριότατα αποτελέσματα.
Στο συγκεκριμένο δίσκο πάντως είναι εκρηκτικός, όπου χρειάζεται, βαθιά λυρικός σε κάποια τραγούδια και γενικότερα ιδιαίτερα ώριμος ερμηνευτικά.

JUKE-BOX
Αν τα παίξατε και φύγετε "νύχτα" ο Χάρης με το τρένο του είναι ιδανική συντροφιά. Αν πάλι δεν αισθάνεστε άνετα στη βολή της μέσης ηλικίας παρηγορηθείτε γιατί τα όνειρα έχουν "μικρές νοθείες" για όλους. Αν πάλι χωρίσατε και με μια "κίνηση, χάσατε όλα σας τα πιόνια" η Βασίλισσα στα μαύρα θα σας περιμένει να σας παραμυθιάσει, ενώ στο "ΣΚΛΗΡΟ ΓΑΛΑΖΙΟ" θα τραγουδήσετε μαζί με το Βασίλη : "ΔΕΝ ΕΦΥΓΑ ΑΠΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΝΑ ΞΕΧΝΑΩ, ΑΠ΄ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΕΡΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΠΑΩ" .

Είναι ένας από τους λίγους δίσκους που μπορείς να ακούσεις άνετα και πολλές φορές όλα του τα τραγούδια.
Θα διαπιστώσετε πόσο "ωραίοι" μπορεί να είναι δύο φτασμένοι, ηλικίας 50 + και βολεμένοι καλλιτέχνες, που σίγουρα όμως αγαπούν ιδιαίτερα αυτό που κάνουν και το αντιλαμβάνεσαι σε κάθε τραγούδι του δίσκου.

50 Comments:

Blogger Μαύρος Γάτος said...

Πάνο θα διαφωνήσω! Δεν έχω τον δίσκο και δεν ήξερα από πού προέρχεται το τραγούδι, αλλά το "είναι που ονειρεύεται πως φεύγει για ταξίδια" πάντα με άγγιζε βαθιά... και βρίσκω την ερμηνεία του Βασίλη συγκλονιστική.

Θα επιδιώξω να βρω και τα υπόλοιπα τραγούδια, thnx juke-box Σ;)

12:31 π.μ., Σεπτεμβρίου 02, 2006  
Blogger Athanassios said...

Διαφωνώ μαζί σου αλλά είπαμε... οι διαφωνίες είναι σύνθεση....
Ο στίχος του Ιωάννου μου άρεσε πιο πολύ απ΄ότι του Τριπολίτη στο "Ολα απο χέρι καμμένα" και ο Παπακων/νου είναι πιο ώριμος, οπωσδήποτε όμως τυποποιημένος κι εδώ.
Ο "υπουργός" τα πάει περίφημα με τα ηλεκτρικά...
Το "συγγνώμη για την άμυνα" θα ήταν πολύ καλύτερο αν το έλεγε κάποιος άλλος. Ο Νταλάρας τον έκανε "Νταλαρίσιο" δίσκο.

12:31 π.μ., Σεπτεμβρίου 02, 2006  
Blogger Athanassios said...

Μαύρε γάτε, καλώς όρισες και ευχαριστώ. όπως θα αντιλήφθηκες βέβαια, γιατί τα σχόλια μας συνέπεσαν συμφωνώ μαζί σου και διαφωνώ με τον Πάνο!!

12:33 π.μ., Σεπτεμβρίου 02, 2006  
Blogger ΠΡΕΖΑ TV said...

Δυστυχως ο Μικρουτσικος απο τοτε εχει να γραψει κατι καλο.
Πολυ ωραιο αλμπουμ.

12:34 π.μ., Σεπτεμβρίου 02, 2006  
Blogger Athanassios said...

Πρέζα TV, μετά το δίσκο αυτό ο Μικρούτσικος έβγαλε τον " Αμλετ της Σελήνης" με τον Θηβαίο, που έχει αξιόλογα τραγούδια, σουξέ έγινε το ομώνυμο με τα "... ένδοξα Παρίσια...", καθώς επίσης και τον "Σχοινοβάτη" σε ποίηση Ρίτσου, που δεν ακούστηκε αλλά είναι ιδιαίτερα αξιόλογος κατά την ταπεινή μου γνώμη πάντα.

12:41 π.μ., Σεπτεμβρίου 02, 2006  
Anonymous Ανώνυμος said...

Εγω παιδια μου δεν ειμαι και ο πιο ενημερωμενος ανθρωπος σ΄αυτη τη χωρα σε σχεση με την μουσικη σκηνη (πανε πολλα χρονια που δεν ενημερωνομαι αλλα νοιωθω την αναγκη να πω κι εγω τη μαλακια μου και να εξομολογηθω την αμαρτια μου.

Ισως αποτελει προσωπικη μου...δυσκολια οτι δεν μπορω να τους ακουσω αυτους τους τυπους αλλα μου γυριζουν τ΄αντερα.
Δεν κρινω αν ο Μικρουτσικος εχει η οχι συνθετικες ικανοτητες, απλα ειναι τοσο Μικρουτσικος που μου δημιουργει μια υπερμετρη δυσφορια οσο και αδελφος του Ανδρεας.
Ο Μπίλης ο "γάτζος" εχει ιδιετερα μεγαλες ερμηνευτικες δυνατοτητες αλλα παραειναι στοκος για να μπορω να τον ακουω.
Γενικα με ολο αυτο το ειδος παθαινω μια...ψυχικη ταλαιπωρια.
Αυτα και ζητaω (αλληλο)συγχωρεση.

2:30 π.μ., Σεπτεμβρίου 02, 2006  
Blogger Caesar said...

Από τους καλύτερους δίσκους. Από αυτούς που αγαπάς από τo πρώτο άκουσμα. Καλοδεμένος συνδιασμός και των τριών συντελεστών. Κρίμα που δεν ακούγεται συχνά από το ραδιόφωνο.

"Κράτα λίγο ακόμα...

11:13 π.μ., Σεπτεμβρίου 02, 2006  
Blogger Athanassios said...

θείε,η ψυχική σου ταλαιπωρία προέρχεται από το γεγονός ότι συνδέεις την καλλιτεχνική δημιουργία με την προσωπική ζωή και απόψεις του κάθε καλλιτέχνη. Οχι ότι είναι ανεξάρτητα τελείως,αλλά ούτε και το ένα αποτελεί σώνει και καλά αίτιο και αιτιατό του άλλου.

"Ο Μπίλης ο "γάτζος" εχει ιδιετερα μεγαλες ερμηνευτικες δυνατοτητες αλλα παραειναι στοκος για να μπορω να τον ακουω."

Μα καλά ποιός από τους μεγάλους τραγουδιστές δεν ήταν "στόκος"? Η Μοσχολιού, ο Μπιθικώτσης, ο Καζαντζίδης?
".... η τέχνη δεν πρέπει ν' αντανακλά σαν τον καθρέπτη μα σαν φακός να μεγεθύνει", όπως έλεγε και ο Μαγιακόφσκι.

Πάνο, το αφιέρωμα σου στον Τριπολίτη ήταν όντως εξαιρετικό, εννοείται βέβαια ότι δεν τον απορρίπτω. Η επιλογή των δίσκων που παρουσιάζει το juke-box δεν αφορά το καλύτερο έργο κάποιου συνθέτη-στιχουργού, γιατί δεν κάνει μέχρι στιγμής τουλάχιστο, πορτραίτα δημιουργών. Παρουσιάζονται έργα που δεν ακούστηκαν όσο θάπρεπε με στόχο να γίνουν γνωστά ή να τα ξαναθυμηθούν όσοι ενδιαφέρονται.

Caesar στο ραδιόφωνο ακούστηκαν μόνο το "εφηβα γεράκια" που είναι "πιασιάρικο" και λίγο οι "Μικρές νοθείες"... τα άλλα θεωρήθηκαν μάλλον δύσκολα για τους ραδιο-ακροατές. "Κράτα λίγο ακόμα ..." λοιπόν και απόλαυσε το δίσκο.

11:58 π.μ., Σεπτεμβρίου 02, 2006  
Anonymous Ανώνυμος said...

Αθαναση δεν διαφωνω καθολου μαζυ σου, γιαυτο και ομιλω περι "προσωπικης μου δυσκολιας".
Αλλωστε..."αμαρτια (και μαλακια) εξομολογουμενη ουκ εστι...".
Απλως ειπα κι εγω να περιγραψω τα συναισθηματα που μου προξενουν τα διαφορα ερεθισματα ατινα πολλακις δεν δυναται τις να διαχωρισει κατα ειδος (ακουστικα κ.α.).

6:26 μ.μ., Σεπτεμβρίου 02, 2006  
Blogger Athanassios said...

Θείε,σχωρεμένος να είσαι... κι εμένα αν με ρωτήσεις που θα πάω να διασκεδάσω σε καμιά περίπτωση δεν θα πάω στο "Γκάτζο"... στου Λουκά θα ξομολογιέμαι νυχθημερόν...

6:32 μ.μ., Σεπτεμβρίου 02, 2006  
Anonymous Ανώνυμος said...

Τα κατα Λουκα
.........................

Μα ηρθε ο καιρος κι αρωστησε βαρεια
τον παπα φωναξαν διαθηκη για να κανει
...................................

Διαθηκη και λοιπα
κανουν οσα τα φυλανε
εγω ημουνα, παπα,
οσα ερθουν κι οσα πανε

Ενθαδε κειται ο μπατηρης ο Λουκας
που ειπε τουτη την κουβεντα την μεγαλη
πως τα κεφτα σου οσο ζεις αν δεν τα φας
οταν πεθανεις θα στα φανε καποιοι αλλοι.

Αδει (απο τον Αδη): ο Σέρ

7:09 μ.μ., Σεπτεμβρίου 02, 2006  
Blogger NinaC said...

Για τον Οδυσσέα Ιωάννου δυο λόγια, μιας και τον γνωρίζω προσωπικά. Καθόλου "νέος" στιχουργός, είναι πολλά τα χρόνια που βρίσκεται στο χώρο. Από τότε που ήταν παραγωγός του "Μελωδία". Σήμερα είναι διευθυντής του.

Δεν μου αρέσουν όλα όσα έχει γράψει, αλλά νομίζω πως μας έχει προσφέρει μερικούς συγκλονιστικούς στίχους, κάποιοι από τους οποίους βρίσκονται σε αυτό το δίσκο που τόσο όμορφα μας παρουσίασε σήμερα ο Αθανάσιος.

11:34 μ.μ., Σεπτεμβρίου 02, 2006  
Blogger Athanassios said...

θείε, για τον Sir θα κάνουμε ένα μεγάλο αφιέρωμα. Ελπίζω να βοηθήσετε τόσο εσύ, όσο και η Composition Doll που απ΄ό,τι είδα έχει ταλέντο στα πορτραίτα (εξαιρετικό της Σωτηρίας Μπέλλου).
Ο μπατίρης ήταν όντως ο Λουκάς,αυτός που άφησε τη διαθήκη και ήταν "όσα έρθουν κι όσα πάνε" ήταν ο "καπετάν Φλωριάς" (στίχοι Κ. Βίρβου και στα δύο).

CD πιστεύω ότι ο Ιωάννου είναι ταλαντούχος, αν και δεν μας έχει δώσει μέχρι σήμερα μεγάλο έργο, αλλά πού να βρει και συνθέτη? Οι παλιοί στιχουργοί, γράφανε και δεν προλαβαίνανε, τους τ' αρπάζανε από τα χέρια τα τραγούδια οι συνθέτες.. σήμερα δεν είναι έτσι...

11:16 π.μ., Σεπτεμβρίου 03, 2006  
Anonymous Ανώνυμος said...

Καλα ρε ανηψιε Ιχνιλατη, ειναι αντιαισθητικος ο Γάτζος (που, ενταξυ, ειναι σαν κατουριμένο πουλι + στοκος) και δεν σ΄ενοχλει αισθητικα ο...Μπρεχτούτσικος?
Εγω οταν τον ανακαλω στη μνημη μου να παιζει στο πιανο το "Σπουδη στο Μπρεχτ" (ακου, σπουδη στο Μπρεχτ-ρε ουστ απο δω περα) ή κατι του Μητροπανου και να κανει κατι τρέμουλα και κατι τσαλιμάκια οτι...και καλα εκστασιαζεται (!) ο καλιτεχνης και τραβαει επιληπτικες κρισεις, νοιθω την αναγκη να τραβηξω τις κωλοτριχες μου και να ...δακρυσουνε τα ματια μου.
Σιγα μην διακτινηστεις ρε μεγαλε και σε χασουμε γιατι αυτο δεν ξερω αν μπορω να το αντεξω.
Απο την εποχη της στρατευσης στο ΕΚΚΕ και της φρικουλιασης, στο μισθοφοριλικι του ΚΚΕ και υπουργος του ΠΑΣΟΚ. Δηλαδη ποσο χειροτερος ειναι ο Γιακουματος?
ενταξει εφτιαξε το σταυρο του Νοτου (πολυ καλος, αλλα το σταυρο του Νοτου δεν χρειαζεται να τον ακουσεις μελοποιημενο για να ...φυγεις, μονο να διαβασεις τους στοιχους αρκει να σε ταξιδεψουν!
Και η Κωχ (ή ο Γλεζος?) μελοποιησε το Φατα Μοργκανα με μοναδικο τρόπο, και ο Καραλης τραγουδισε μοναδικα το "Ιδανικος κι αναξιος εραστης"(αυτο δεν θυμαμαι ποιος το μελοποιησε) και Σκαριμπα ("σπασμενο καραβι" κλπ), ειναι κι αυτοι για την αθανασια?
Ο Λαζοπουλος του τραγουδιου ειναι ο Υπουργος.

Με πολυ εμπαθεια! Ο θειος.

8:22 μ.μ., Σεπτεμβρίου 03, 2006  
Blogger Athanassios said...

Δηλαδή ρε θείε σε πειράζει που ακούς ότι ο Μικρούτσικος έχει προσφέρει στον νεοελληνικό πολιτισμό και δεν σε πειράζει ν' ακούς ότι ο Καρβέλας είναι ο καλύτερος μουσικός στην Ευρώπη? Αν δεν υπήρχαν ο Μικρούτσικος και καμιά δεκαριά άλλοι, Καρβέλα, Πετρέλη και Καραφώτη θα τρώγαμε στη μάπα...
Κανείς δεν μειώνει την αξία της μελοποίησης του Καββαδία, τόσο της Κωχ, όσο και του Σπανού, όμως του Μικρούτσικου είναι εξαιρετική δουλιά και αμφιβάλλω, αν δεν υπήρχε ο Μικρούτσικος, αν ήξερε κανείς τον Καββαδία στην έκταση που τον ξέρει σήμερα.
Ξέρεις κανέναν καλλιτέχνη να αναμίχθηκε στην πολιτική και να πρόσφερε? Η καλλιτεχνική φύση είναι ρευστή δεν κάνει για πολιτική. Για πολιτικός κάνει ο Καραμανλής, χονδρόπετσος και μονοκόματος (καλός κι ο Γιακουμάτος δε λέω... αλλά μην το συγκρίνεις με τον Μικρούτσικο!!)

9:10 μ.μ., Σεπτεμβρίου 03, 2006  
Anonymous Ανώνυμος said...

Ο Καρβελιας κι ο Πετρελης υπαρχουν και νομιμοποιουνται απο το "αντιπαλο δεος", τούς ...ποιοτικους.
Ο ενας ειναι ο ξεφτυλας, ο αλλος ειναι ο ...στρατιωτης του καλου, ο ...ιπποτης του φωτος: =ειναι γενημενοι ο ενας για τον αλλον.
Αλλωστε οι Καρβελεοι δεν πουλανε "ποιοτητα" και "ιδεες", ειναι σαν τις πουτανες: για το κονομι το κανουνε.
Προχθες τον ακουγα τον υπουργο στην εκπομπη "στην υγεια μας ρε παιδια" (μνημειο καλαισθησιας και εκφρασης της "γνησιας λαϊκης κουλτουρας" μεσω του "καλου ελληνικου τραγουδιου"-δε γαμιωμαστε λεω γω?) να κατακεραυνωνει αυτους που αναφερεις και να εκθειαζει τους ποιοτικους δημιουργους (Μαχαιριτσα κλπ) με ειδικη μνεια στο Χαρη Χατσιμιχα (!).
Ηταν ενας λογος ...καταπελτης(!), (ιδιος με του Λαζοπουλου οταν κατακεραυνωνει τα ...κακως κειμενα και με του Μικροτερούτσικου αδελφου του οταν τα ...χώνει στην ...πουτανα κοινωνια).
Τα παιρνει στο κρανιο ο υπουργος με τον Καρβελια-τι πρωτοτυπια θεε μου!!!
Ε, ολο αυτο για μενα ειναι και λιγο "πακετο", και δεν ειναι καν Χατζιδακης, Θεοδωρακης, Σαββοπουλος για να μου καθεται λιγοτερο στο στομαχι (η προσωπικη μου δυσκολια που λεγαμε).

11:32 μ.μ., Σεπτεμβρίου 03, 2006  
Blogger NinaC said...

Προς γκρινιάρη θείο:

"και ο Καραλης τραγουδισε μοναδικα το "Ιδανικος κι αναξιος εραστης"(αυτο δεν θυμαμαι ποιος το μελοποιησε) και Σκαριμπα ("σπασμενο καραβι" κλπ)"

Γιάννης Σπανός και τα δύο. Από την "Τρίτη Ανθολογία", πολυαγαπημένος δίσκος, για μένα ο καλύτερος του Σπανού.

Αθανάσιε, για το αφιέρωμα στον Σερ όποτε θες. Στείλε μαίηλ να οργανωθούμε.

1:20 π.μ., Σεπτεμβρίου 04, 2006  
Anonymous Ανώνυμος said...

Ηδη εχουμε αρπαχτει με τον αλλον ανηψιο, το Σχολιαστη στα "μτΚ" για το σχεδιο Αναν, κωλοχανειο την καναμε την οικογενεια (θειος-ανηψια).
Αντε ρε ..."τους πουθενάδες" (που λεει κι ο Αθανασης) με 5 καλουτσικα τραγουδια που γραψανε θελουνε και ...αθανασια.

@Ιχνιλατη με "ζεστα ποτα" και "δρομοι που καινε" πανε να το παιξουνε Σαββοπουλοι.
Αλλα επειδη Σαβοπουλοι δεν ειναι γιαυτο ας γραψουνε κανενα τραγουδακι απλο, χωρις ...βαθεια νοηματα, αλληγοριες και υπαινικτικο λογο για να δουμε ποσο μετρανε. Πχ:
"μα εγω θα λεω σ΄αγαπαω
κιερωτικα θα τραγουδαω
θελεις δε θελεις θα μ΄ακους(!)
απ΄τους ερασιτεχνικους"
(Μαρια Ρουσου - σκυλοαοιδώς: με δυο λογια τα λεει ολα η γυναικα κι οχι σούξου-μούξου μανταλακια).
Υπαρχει ενα βιβλιο του Μπορχες "Συζητησεις με τον Μπουστο Μεχιας" (καπως ετσι ειναι ο τιτλος του-παλιο και δεν θυμαμαι ακριβως), ολους αυτους τους ιδεοτυπους/ψωνια θα τους βρεις εκει μεσα (γιαουρτωμένους απο το συγραφεα).
@Αθαναση, ο θειος εχει υπαρξει (και) ναυτικος -μαρκονης- εχω λοιπον να σου πω τι σημαινει για μενα ο Καβαδιας (παροτι ενιοτε υπερμετρα λυρικος).
Δεν ανηκω σ΄αυτους που ηρθε η κουρουνα (Μικρουσικος) ...και τους εφερε το γαλα.
Πιασε τωρα λιγο και τους "κολυμβητες" να κανουμε ...παιχνιδι!

@ Composition Doll
"...Γιάννης Σπανός και τα δύο. Από την "Τρίτη Ανθολογία", πολυαγαπημένος δίσκος, για μένα ο καλύτερος του Σπανού".
Σε φχαριστω για την πληροφορηση, ξεχναω λογω ηλικιας και γκρινιαζω γιατι τ΄ανηψια μου ...δεν σεβονται τιποτα. Ο θειος τους στην ηλικια τους ακουγε rockιες και hard dogsongs κι αυτοι ακουνε...Κατσιμιχα(λεους).
Ως προς τα γουστα νομιζω οτι εμεις οι δυο ειμαστε γενημενοι ο ενας για τον αλλον (εκτος αν προτιμας ανηψοθεσία).

4:16 π.μ., Σεπτεμβρίου 04, 2006  
Blogger NinaC said...

Θείε Ισίδωρε, μου λέτε (εμμέσως πλην σαφώς) "έλα στο θείο"?

Θα πρέπει να με αφήσετε να το σκεφτώ λίγο. Πάντως οι οιωνοί είναι εν μέρει θετικοί(ακούγατε ροκιές, εγώ ακούω ακόμα, είναι η αλήθεια, μάλλον σας αρέσει ο Σαββόπουλος, που εγώ λατρεύω και του παρέχω ασυλία ό,τι κι αν κάνει κι ό,τι κι αν πει και είστε -προφανώς- αρκετά αλήτης, όπως πρέπει να είναι ο άντρας ο σωστός, ο πρόστυχος. Τέλος σας υποψιάζομαι για Πειραιώτη, γεγονός που σας αποδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα), και εν μέρει αρνητικοί (αυτά τα hard dogsongs με σκιάξανε λίγο και οι παρακμιακές πουτάνες του Αχιλλέα).

Πάντως στη θέση σας δεν θα έχανα τις ελπίδες μου...

5:46 π.μ., Σεπτεμβρίου 04, 2006  
Blogger Athanassios said...

Ω ρε τι γίνεται στο juke-box τη νύχτα κι εγώ κοιμάμαι... καλά ρε θείε τι διάολο φτιάχνεις εκείνες τις ώρες? τότε σχολνάει ο " Αχιλλέας" ?
Να μη ξεχάσω... τον απέραντο σεβασμό μου για τη ναυτική σου ιστορία... μαρκόνης ε?
Πάντως αυτό που έγραψες "....εχω λοιπον να σου πω τι σημαινει για μενα ο Καβαδιας (παροτι ενιοτε υπερμετρα λυρικος)."
μου το έχει ξαναπεί με ίδια σχεδόν λόγια ένας άλλος ναυτικός που γνώρισα παλιότερα... σίγουρα η δουλιά στη θάλασσα δεν είναι λυρισμός, όπως πολλοί από μας φανταζόμασταν όταν τον πρωτοδιαβάσαμε κι όπως έλεγε κι ο Οδ. Ιωάννου είμασταν όλοι έτοιμοι να μπαρκάρουμε..

Πάνο, το είχα ξεχάσει αυτό το post για τους Χειμερινούς, ευχαριστώ που μας το θύμισες.

2:35 μ.μ., Σεπτεμβρίου 04, 2006  
Anonymous Ανώνυμος said...

@Doll
Να μη σκιαζεσαι με τα κοριτσια του Αχιλλεα (αυτες δεν ειναι σα ντη Χρυσηιδα και τη Βρισηιδα που κανανε μπαχαλο το Ελληνικο στρατοπεδο).
Ειναι καλα κοριτσια!
Ουτε τα dogsongs (Ελα στον παππου) να σε τρομαζουν. Δειξε χαρακτηρα.
Στην ερωτηση σου "μηπως ειστε αλητης κυριε?" (αυτος ο πλυθηντικος σου βριθει αστικης ευγενειας και ...με σκοτωνει!): -Μαλλον Βορειοπειραιώτης, ειναι η απαντηση.
Φυσικα και δεν απογοητευομαι (η Δημοκρατια δεν εχει αδιεξοδα).
Σκεψου το ...κι οτι σε φωτισει ο (+)Θεος!
Αμήν(και πότε?).


@Πανο, θελω σοβαροτητα.
"Οταν μια γυναικα σκεφτεται για το μελλον" (δυο ανθρωπων, μαλιστα) δεν κανουμε χαβαλε (οπως ειπε κι ο Μαλεζανι).
Οι "Κολυμβητες" και βεβαια ειναι αυτοι. Αριστοι!!!
(Οι και εδωκασι τα αθλα του Σταύρου Καραμανιώλα τοις Ελλησι!!!)

@Αθανάς Η νυχτα (την ωρα που σχολναει ο "Αχιλλεας") βγανει επισκοπο
κι η αυγη μητροπολιτη!
Ο λυρισμος του Καβαδια, μεσω της Μικρουτσίκειας τεχνης,
κεφαλαιοποιει το βιωματικο συναισθημα του ναυτικου μετατρεποντας το σε εκλαϊκευμενο συγκινησιακο ιδιωμα! (καλα, ετσι και ενωσουμε (και) τις γνωσεις μας με την θεια σας Doll, μεχρι και εγγυκλοπαιδεια τεχνης εκδιδουμε!).


Σεβασμος, Υπομονη και Υπερηφανεια χρειαζονται ...κι ολα γινονται!!!

5:01 μ.μ., Σεπτεμβρίου 04, 2006  
Anonymous Ανώνυμος said...

(σσ: η καταχρηση θαυμαστικων(!) στα σχολια μου οφειλεται στον γενικωτερο θαυμασμο μου για τα παντα! - στις παρενθεσεις μη δινετε και πολυ σημασια, ειναι παρενθετικες)

5:11 μ.μ., Σεπτεμβρίου 04, 2006  
Anonymous Ανώνυμος said...

Πανο, ναι σε ολα (οσα ειπες).

(Πως σου φανηκε η αναλυση μου περι Καββαδιακου λυρισμου?)

8:24 μ.μ., Σεπτεμβρίου 04, 2006  
Anonymous Ανώνυμος said...

Πανο, ναι σε ολα (οσα εγραψες).

(Πως σου φανηκε η αναλυση μου σχετικα με τον Καββαδιακο λυρισμο?)

8:28 μ.μ., Σεπτεμβρίου 04, 2006  
Blogger Athanassios said...

Προτείνω σ'όλα τα ανήψια να κάνουμε δύο υποκατηγορίες των comments και posts του θείου:
α) τα λυρικά
β) τα εμπαθή
οπότε να διαβάζει ο καθένας κατά βούληση..

9:05 μ.μ., Σεπτεμβρίου 04, 2006  
Blogger σχολιαστής said...

Μεγάλος χαμός γίνεται.

Μου αρέσει πολύ και ο Μικρούτσικος και ο Βασίλης. Ναι θείο, ο Μικρούτσικος είναι δημιουργός σημαντικότατου έργου. Λόγω του έργου αυτού δεν θα του καταλογήσουμε τα γλυστρήματά του, όπως και του Σαββόπουλου. Εδω ανεχόμαστε τους φελούς και θα καταχεριάζουμε τους άξιους;

Υ.Γ. Θανάση οι κόντρες με το θείο ανεβάζουν τις μπλογκοθεάσεις. Σε λίγο θα πλακώσουν και οι διαφημιστές.

9:19 μ.μ., Σεπτεμβρίου 04, 2006  
Blogger NinaC said...

"Προτείνω σ'όλα τα ανήψια να κάνουμε δύο υποκατηγορίες των comments και posts του θείου:
α) τα λυρικά
β) τα εμπαθή
οπότε να διαβάζει ο καθένας κατά βούληση.."

Nα προστεθεί και άλλη μία, παρακαλώ: γ) τα ερωτικά, για να δω κι εγώ πόσα απίδια βάνει ο θείος. Μην πάρω γουρούνι στο σακί.

Όσο για σας, Πανούλη, θα μπορούσατε να στείλετε ένα μαιηλάκι στη θεία Ντόλλυ, περιγράφοντας της χάρες του θείου σας. 'Ετσι, για να δούμε που βαδίζομεν...

@Θείε, δεν σας ερώτησα Αν είστε αλήτης, είμαι σχεδόν σίγουρη πως είστε!


:pppppppp

9:28 μ.μ., Σεπτεμβρίου 04, 2006  
Blogger NinaC said...

ΤΙΣ χάρες, βεβαίως...βεβαίως....

9:50 μ.μ., Σεπτεμβρίου 04, 2006  
Blogger NinaC said...

Πανούλη, πρόσεξε γιατί ΔΕΝ θα είσαι ο αγαπημένος μου ανηψιός. ΔΕΝ θα σε παίζω στα γόνατά μου, ΟΥΤΕ θα σε μπουκώνω με γλυκά κουταλιού φτιαγμένα από τα χεράκια μου (λέμε τώρα...).

Όσο για μένα, ο θείος μπορεί να με θαυμάσει στις 14 του Σεπτέμβρη, ημέρα των γενεθλίων μου, που θα αποκαλύψω την ομορφιά μου στη μπλογκόσφαιρα!!! (:ppppppp)

Κανένα ρουφιάνικο ανήψι δεν υπάρχει εδώ μέσα, τέλος πάντων????

:p

9:58 μ.μ., Σεπτεμβρίου 04, 2006  
Blogger NinaC said...

ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

ΜΗ ΜΟΥ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΩΡΑ!!!

ΕΧΕΙΣ ΓΡΑΨΕΙ ΤΗΝ ΑΜΜΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ (του Κόλπου ολόκληρου), ΜΗ ΧΕΣΩ!!!

Που να το βρώ εκεί μέσα?????

:ppppp

10:00 μ.μ., Σεπτεμβρίου 04, 2006  
Blogger NinaC said...

Πλέον αντιπαθητικό ανηψούδι Πανούλη,

Έψαξα το ρημαδομπλόγκ σου με ΟΛΟΥΣ τους δυνατούς τρόπους. Θείο σε ζεϊμπεκιά δεν είδα πουθενά.

Το μόνο που ανακάλυψα ήταν διάφορα ξέκωλα, με κώλους ωραιότερους του δικού μου.

Με έπιασε κατάθλιψη και πάω να συνεχίσω το γράψιμο για τους ειδεχθείς φόνους με τσεκούρι που έκανε η Lizzie Borden.

Σε μισώ,

η θεία Ντόλλυ

10:41 μ.μ., Σεπτεμβρίου 04, 2006  
Blogger Athanassios said...

Nτόλλυ, απολαμβάνω την κόντρα σου με το ανήψι... δυστυχώς στο αίτημά σου δεν μπορώ να βοηθήσω.... απλά να σου πω ότι ο θείος δεν είναι κουιζ, είναι εύκολο να τον φανταστεί κάποιος (χαχαχαχα και δεν έχουμε και γυναικεία διαίσθηση... φαντάσου!!!)

10:58 μ.μ., Σεπτεμβρίου 04, 2006  
Anonymous Ανώνυμος said...

Baby Doll, ποσα απιδια βανει ο θειος?
Για να το μαθης θα πρεπει να κουνησουμε την αχλαδια (δεχομαι)!
Μονο γουρουνι στο σακι αμα θελεις, βιογραφικο δεν εχει!
Γιατι "σχεδον σιγουρη" πως ειμαι αλητης, γιατι τοση αβεβαιοτης?

Τωρα παω για Αχιλλεα, ραντεβου στις 3 το πρωι εδώ.

11:05 μ.μ., Σεπτεμβρίου 04, 2006  
Anonymous Ανώνυμος said...

Ανηψιε, αν και δεν μ΄ενδιαφερει η ποιηση αυτη τη στιγμη (μονο η Ντολυ μ΄ενδιαφερει), ο κυρ Νικος ειναι μαστορας στο στιχο κι εχει σωστη δοση λυρισμου (δηλ υπερμετρη).

Οσο λειπω τη θεια σας και τα ματια σας(χαμηλωμενα).

11:16 μ.μ., Σεπτεμβρίου 04, 2006  
Blogger NinaC said...

Ισίδωρε, αν θες να κάνουμε χωριό, οι πουτάνες κομμένες!!!!

Δεν συμφέρουν από καμμία πλευρά: ούτε οικονομικώς, ούτε ερωτικώς. Θα στερούμαι που θα στερούμαι το σεξ (είσαι και μεγάλος άνθρωπος...), μην το μοιράζομαι και με τα κορίτσια!

12:08 π.μ., Σεπτεμβρίου 05, 2006  
Blogger NinaC said...

Και για να συνειδητοποιήσεις με ΤΙ πας να μπλέξεις, τούτο μόνο σου λέω: κι εγώ Πειραιωτάκι είμαι...

12:09 π.μ., Σεπτεμβρίου 05, 2006  
Blogger Athanassios said...

Ιχνηλάτη μ' άρεσε πολύ.... όταν θα γυρίσει ο θείος απ΄τις πουτάνες του Αχιλλέα κατά τις 4 το πρωί νά 'σαι σίγουρος ότι θα ακούσει το "εκεί στο νότο" του Σούση!!!!! Το απολαύσαμε εμείς όμως δεν πειράζει.... Στο ίδιο στυλ ωραίο τραγούδι είναι το Puerto Rico του Αλκαίου με τον Βασ.Παπακωνσταντίνου.

Καλά ρε αθεόφοβε Πάνο, γιατί εμπαίζεις τη Ντόλλυ, τον Αλέφαντο να χορεύει ζεϊμπέκικο της έβαλες?

1:28 π.μ., Σεπτεμβρίου 05, 2006  
Blogger NinaC said...

Την είδα! ΤΗΝ ΕΙΔΑ!

Τον θέλω! ΤΟΝ ΘΕΛΩ!!!!

3:23 π.μ., Σεπτεμβρίου 05, 2006  
Blogger NinaC said...

Ουστ, ρεμάλια! Που κοροϊδεύετε μια πτωχή, πλην τίμια, χαμουτζού!

:ppppppp

3:24 π.μ., Σεπτεμβρίου 05, 2006  
Anonymous Ανώνυμος said...

ειμαι κοματια, αυριο

4:42 π.μ., Σεπτεμβρίου 05, 2006  
Blogger σχολιαστής said...

Η φωτογραφία είναι πειραγμένη. Του προσθέτει 10 με 15 χρόνια.

9:38 π.μ., Σεπτεμβρίου 05, 2006  
Blogger NinaC said...

Ισίδωρε, ένα μόνο σου λέω: όπως λέει και το γνωστό dogsong, "τα τσιγάρα, τα ποτά και τα ξενύχτια, έχουν κλείσει τα καλύτερα τα σπίτια".
Επίσης, οι πουτάνες του Αχιλλέα, βοηθάνε προς αυτή την κατεύθυνση.
Αν θες να κάνουμε χωριό (ή και οτιδήποτε άλλο...) ΜΑΖΕΨΟΥ!!!

10:45 π.μ., Σεπτεμβρίου 05, 2006  
Blogger Athanassios said...

CD εσύ καλά τα λες, αλλά ο θείος δεν προσκυνά γιατί είναι..... αντάρτης!!!!
Πάντως θα είμαι ευτυχής αν το post μου για τον Πειραιά γίνει αφετηρία να δημιουργηθεί ένα Πειραιώτικο "χωριό" !!!

2:37 μ.μ., Σεπτεμβρίου 05, 2006  
Blogger NinaC said...

Έτσι εξηγείται, Πανούλη μου. Ψοφίμι ο θείος, έχει πεθάνει και δεν του το έχετε πει...

Μου δίνει ραντεβού για τις τρεις, το ξεχνάει (το άτιμο το altzheimer), έρχεται στις 5 παρά (κομμάτια κατά δήλωσή του, άρα καθόλου ανθεκτικός) και τώρα είναι 6 παρά το απόγευμα και ακόμα να φανεί!

Α, πα πα!! Απορρίπτεται! Λέω να ασχοληθώ με τους ανηψιούς. Εσύ μ' αρέσεις, αλλά είσαι πολύ παντρεμένος, βρε παιδάκι μου...

Οι υπόλοιποι σε τι κατάσταση είναι?

5:49 μ.μ., Σεπτεμβρίου 05, 2006  
Blogger Athanassios said...

Πρόσεχε Ντόλλυ, ο θείος όταν και αν μαζέψει τα κομμάτια του θα σ' αποκαλέσει Βρισηίδα....

6:33 μ.μ., Σεπτεμβρίου 05, 2006  
Anonymous Ανώνυμος said...

Καλημερα.
Εχω τσακισει 4 ντεπόνια κι ακομα να ισιωσω.
Πρεπει να μας τυφλωσανε με κατι μολόχες που μας ποτισανε οι καργιοληδες. εντομεταξυ ειδα οτι δεν εχω και πινακιδες στο τουτού και μαλλον αυτοι οι μαλακες απο το δημο πρεπει να μου τη γκάνανε σημερα το πρωι, μαλλον.

Ντολυ κι εγω σ΄αγαπαω αλλα μην κανεις σα ντη χηρα στο κρεβατι.
Και φαινεσαι ξυπνια γυναικα, δεν υπαρχει λογος να νοιωθεις ανταγωνιστικα με τα κοριτσια, σα συναγωνηστριες πρεπει να τις βλεπεις.
Δεν εχεις να κανεις με κανενανε χθεσινονε, ο θειος ειναι εθνικος δρυμος (αφου σκεφτομαι να βαλω γυρω γυρω μου παγκακια ναρχονται να καθονται) κι εσυ το πας για καταπατηση.
Οικονομικα τα κοριτσια συμφερουν, δεν το συζητω, αλλα τι σημασια εχουν τα λεφτα: πανω απ΄ολα ο ανθρωπος!!!
Εισαι και πειραιωτισσα? αυτο ειναι ολα τα λεφτα!!!

Ιχνιλατη ευχαριστω για το ασμα, για το ναυτομουσικα θα επανελθω με (ιστοριες και) ...θεσεις γιατι τωρα δε σηκωνει ατμό το καζανι.

Πανο, τη φωτογραφια αυτη σουπα να μη ντη ξαναβαλεις, αλλωστε ταχουμε πει, η ομορφια δεν εχει καμια σημασια-αλλα πραματα μετρανε.

Ατανάζ, τι ανταρτης και ταλιμπάνος? Δεν ειναι θεμα φοβου, εδω δε φοβηθηκα το δακαλο μικρος, ουτε τον παπά, ουτε τους γερμανους στην τηλεοραση δε φοβηθηκα.
Αλλα με τις γυναικες ειναι αλλο πραμα, χρειαζεται κατανοηση κι επιχειρηματα.

7:32 μ.μ., Σεπτεμβρίου 05, 2006  
Blogger NinaC said...

Μπα, Ισίδωρε, το αποφάσισα: θα γίνω τεκνατζού, θα ασχοληθώ με τ' ανήψια...

8:38 μ.μ., Σεπτεμβρίου 05, 2006  
Blogger Athanassios said...

Πάνω που σοβαρεύτηκε ο θείος την έκανε η Ντόλυ... Αν΄΄ιψια ν' ασχοληθείς ουκ ολίγα είμαστε, πλην όμως πρέπει να τακτοποιήσουμε το θείο.... αφού εσύ όπως λες πήρες τις αποφάσεις σου να πασάρουμε το θείο σε καμιά από τις πολυάριθμες φίλες σου (χαχαχαχα διάβασα το post)...

θείε, τη αδεία σου και τη φροντίδι μου...

9:25 μ.μ., Σεπτεμβρίου 05, 2006  
Blogger NinaC said...

Αθανάσιε, ναι, ναι! Στη Μαρία! Έχει εκπληκτική συλλογή "προβληματικών" εραστών!!!

(Βλ. αντίστοιχα ποστς "Οι εραστές της Μαρίας")

10:30 μ.μ., Σεπτεμβρίου 05, 2006  
Blogger Athanassios said...

O Θείος δεν είναι προβληματικός. Εχει ξωκείλει στο πουταναριό, αλλά μπορεί να επανέλθει. Ακου που σου λέω... καλά στη Μαρία το λέω...

Πάνο πολύ την παινεύεις τη Ντόλλυ.. Θα περιμένω τις 14/9... κοντά είναι.... αν δεν δεις που λένε.....Παίρνω το ρίσκο να με προλάβουν τα ξαδέλφια!!!

10:40 μ.μ., Σεπτεμβρίου 05, 2006  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home

Η Φωτό Μου
Όνομα:
Τοποθεσία: Thessaloniki, Greece

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

SYNC BLOGS


ask2use.com: Επιτρέπεται η αντιγραφή όλου του κειμένου
ask2use.com: Δεν είναι απαραίτητη η πληρωμή
ask2use.com: Επιτρέπεται η κερδοσκοπική χρήση
ask2use.com: Υποχρεωτική η αναφορά πηγής
ask2use.com: Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή χωρίς άδεια